Entré        Om Företaget        Naprapati          Skador/besvär          Kontakt          Länkar

Christian "Foppa" Forsberg
Legitimerad Naprapat
 

Idrottskadespecialist
Christian är idrottsskadespecialist och klienterna kommer ofta från elitföreningar inom hockey, innebandy, handboll, fotboll och tennis. På kliniken har man främst inriktat sig på idrottsskador och har sedan 6 år tillbaka ett samarbete med innebandyklubben Balrog. Även flera andra idrottsklubbar är knutna till kliniken, t.ex Swithiod IF handboll och de olika sektionerna tennis, fotboll och ishockey inom Mälarhöjdens IK.

Christian har själv varit aktiv gymnast och på senare år även arbetat som tränare i Hammarbygymnasterna och Solflickorna. Under flera år har Christian dessutom spelat tennis och varit instruktör i Mälarhöjdens Tennisklubb.

Intresset för yrket kom när han skadade sig och fick snabb och effektivt hjälp hos just en naprapat. Det var 1992. Kort därefter påbörjade han sin 5-åriga naprapatutbildning vid Naprapathögskolan i Stockholm. 1999 blev Christian legitimerad naprapat och har drivit sin egen klinik sedan dess.

Friskvård och rehab
På kliniken erbjuds det mesta inom friskvård och rehabilitering. Här får man hjälp med sina rygg- och nackbesvär, axelproblem samt alla former av led- och muskelbesvär.

Kliniken distribuerar ortoser, dvs knäskydd, fotledsskydd mm från MediRoyal och Mediband. Dessutom samarbetar kliniken med Ortopedingenjören AB. Där testas gång- och löpsteg med videoupptagning samt individuella fotbäddar framarbetas.

Förebyggande vård
Större företag har också sökt sig till Mälarhöjdens Naprapatklinik, dels i förebyggande syfte och dels för att kunna få snabb hjälp vid behov. Resultatet är gladare, piggare och aktivare arbetskraft. I förebyggande syfte undersöker man musklernas styrka och längd samt bedömer vilka muskler och leder som behöver bli mer stabila och ger därefter tips om övningar. Det ergonomiska tänkandet är också en viktig del av detta arbete.

Nätverk
Kliniken ingår i ett nätverk med personer inom sjukvården där allt från personliga tränare till läkare ingår. Idag har kliniken bl a ett samarbete med Huddinge Sjukhus.

Kunnig i teckenspråk
Christian är kunnig i teckenspråk och anlitas vid behov av dövlandslaget i basket. Christian har teckenspråkskunskaper (kan göra sig förstådd och förstår).

Håller föreläsningar
Christian ger föreläsningar inom fysiologi, anatomi och idrottsskadeprofylax bl a för Stockholms Landsting men även för olika idrottsklubbar och företag.

Slättgårdsvägen 1-3       129 41  Hägersten       Tel 08 - 646 92 60        info@naprapatkliniken.nu

producerad av webbfabriken
© 2002 Mälarhöjdens Naprapatklinik